makelaar

Welke functie voert een aankoopmakelaar uit?

Als je lang genoeg gespaard hebt en besluit een woning te kopen. Dan ga je beseffen dat dit een van de belangrijkste dingen uit je leven gaat worden. Daarom kan het verstandig zijn om hiervoor iemand in te huren die hier verstand, kennis en ervaring over heeft. De aankoopmakelaar houdt zich bezig met aanraden van een woning en het ondersteuning bij het aankopen van een woning. Er zijn namelijk makelaars die zich alleen richten op de verkoop van een woning, onder andere de verkoopmakelaars. Maar ook zijn er makelaars die zich richten op de aankoop van een woning, onder andere de aankoopmakelaars. Maar wat doet een aankoopmakelaar nou allemaal en wat zijn de grote voordelen hiervan? In dit artikel krijg je hier meer over te weten.

Is een aankoopmakelaar inhuren een verplichting?

Als je besluit een woning te gaan kopen bij je niet verplicht om een Arnhem makelaar in te schakelen. In het algemeen kan het wel heel verstandig zijn om dit te gebruiken. Een aankoopmakelaar doet dit werk al erg lang en heeft hier dus echt veel meer kennis en verstand van. En misschien nog wel het belangrijkst is dat een makelaar veel meer ervaring hierin heeft dan jij. Ook kan een makelaar de juridische zaken uit je handen nemen en hiermee helpen. Een verkopende makelaar mag niet als makelaar optreden voor beide partij, dus niet als verkopende en kopende makelaar zijn in dezelfde onderhandeling. Daarom is het erg verstandig om wel een eigen makelaar in te huren in beide gevallen en ook mee te nemen naar de onderhandeling aangezien hun alle trucjes kennen de handig kunnen zijn. 

De voordelen

Een aankoopmakelaar kent als onderhand dan niemand anders de huizenmarkt en geeft hierin meer zich in de waarde van woningen. Daarnaast geeft de aankoopmakelaar ook een goed advies over de bouwkunde keuring van een woning. De aankoopmakelaar houdt met heel veel dingen rekening op de woning. Hij kan zijn hoofd koel houden en je vertrouwen geven dat dit goed gaat komen. Er zit wel een klein nadeel aan een aankoopmakelaar en dan is dat je ook hem moet betalen, maar in de meeste gevallen krijg je hier achteraf zeker geen spijt van en is het inhuren van een makelaar het ook waard. Ten slotte zorgt een makelaar in de meeste gevallen voor een winstpercentage. En die winst kan je weer stoppen in de verbouwing van je gekochte woning.