Zonnepanelen

Welke zonnepanelen heb je nodig?

Zonnepanelen wat zijn ze toch handig en goed voor het milieu. Als jij zonnepanelen wilt dan is het handig om eerst goed informatie te lezen over welke zonnepanelen er zijn en waar het goed voor is. Zonnepanelen zijn namelijk niet bedacht omdat ze misschien mooi zijn of handig. Ze zijn bedacht om het milieu een stukje te helpen met groene energie. Ook spaart het jou uiteindelijk geld. Wij gaan je uitleggen hoe dat te werk gaat bij het nemen van zonnepanelen

Waarom geen zonnepanelen gebruiken

Waarom zou je geen zonnepanelen gebruiken? Wij weten geen antwoord op die vraag omdat ze zonnepanelen alleen maar voordelen hebben. Een zonnepaneel plaats je zodat je energie en stroom krijgt. Normaal krijg je energie en stroom doordat een fabriek dat moet produceren. Dat gebeurd doordat er fossiele brandstoffen worden gebruikt. Die brandstoffen kunnen ook een keer op, dan kunnen we het niet gebruiken voor andere belangrijke dingen. Zoals voor een auto of om mee te koken. Wind, water en zon gaan geen fossiele stoffen. Deze stoffen kunnen nooit op gaan en zijn heel duurzaam. Ook zijn ze goed voor het milieu en helpt het daarbij de aarde te verbeteren. Ook levert het uiteindelijk geld op omdat fossiele brandstoffen die in de fabriek worden gebruikt veel geld kosten. Als je dat gebruikt moet je maandelijks een hoog bedrag betalen en dat bedrag wordt in de loop van de tijd alleen nog maar hoger. Als je zonnepanelen hebt moet je in een keer veel geld betalen. Daarna krijg je energie van dat geld door de zon. En na ongeveer 7 jaar heb je het geld wat je hebt geïnvesteerd terugverdiend. 

Hybride

Als je niet alleen elektrische stroom wilt maar ook graag warmte wilt kan dat ook. Heel graag zelfs. Want door alles wat er nu met de economie is gebeurd is je huis verwarmen onwijs duur geworden. Daarom hebben ze nu ook hybride zonnepanelen. Die zorgen ervoor dat je en stroom krijgt en dat jij je huis duurzaam kan verwarmen. Om deze zonnepanelen aan te schaffen ben je wel meer geld kwijt dan bij een normaal zonnepaneel. Maar niet getreurd ook dit krijg je terugverdiend na een aantal jaar. Hoe werkt dat nou een hybride zonnepaneel? Een hybride zonnepaneel heeft een hoge efficiency als het gaan om opwekken van stroom. In de zomer moeten zonnepanelen namelijk gekoeld worden met vloeistof van het collector gedeelte. Gangbare zonnepanelen kunnen namelijk wel tot de 70 graden worden. De efficiency is dan veel lager bij lage temperaturen. Een gekoelde zonnepaneel heeft dus een hoger rendement. Wat is de opbrengst? Hoogwaardige zonnepanelen kunnen jaarlijks per vierkante meter 100 kWh elektriciteit opleveren, een bespaard 40 M³ aardgas. Er is er dan wel vanuit gegaan dat de panelen op het zuiden staat met een hoek van 15 tot 40 graden. Heel voordelig dus.